Wat is dat eigenlijk ‘een passie’?

Overal duikt dat woord op ‘zoek je passie’, ‘vind je passie’, ‘leef je passie’,… En toch voel ik daar weinig bij. Ik heb lang gedacht dat ik één grote passie moest hebben en ik bleef maar zoeken en zocht me suf. Ik heb namelijk niet één passie maar juist heel veel. En ik noem dat geen passies maar…ja, hoe noem ik dat eigenlijk. Ik heb er niet echt woorden voor. Interesses worden opgewekt door een ontmoeting, een artikel, een tv-programma, een boek,…en maken een soort wilde energie in mij los. Sommige interesses blijven hangen en andere verdwijnen weer naar de achtergrond en komen dan weer in een andere vorm terug.

Die ontmoetingen zijn ook altijd een vette boost. Niet met iedereen die ik tegenkom heb ik een ontmoeting. Dat gebeurt enkel als ik geraakt word, als iets in die persoon mij aanspreekt, als de situatie mijn geest prikkelt. En het gaat niet altijd over de inhoud, vaak is het de vorm die nazindert. Dan blijft de gloed hangen zoals na een warme zomerdag. Want zonder melig te doen zijn dat de momenten die mijn leven vormgeven en richting geven.

Ik lees ‘Get Real’ van Lien De Pau en waag me aan de opdrachten. Ze raken me. Evolueren naar een leven waarin ik me elke dag goed voel en minder een uitgeknepen citroen (een beetje overdrijven mag hé), dat zie ik wel zitten. Voor mij zit dat grotendeels in mijn hoofd en de rest is parking. Ik ben ervan overtuigd dat a change of mind al een grote stap is naar een leven waarin ik (bijna) elke dag mijn goesting kan doen. Een belangrijke stap is vooral fijn afstellen wat die ‘goesting’ dan wel inhoudt voor mij want surfen in een warm land is dat niet voor mij. Wat niet wil zeggen dat ik dat nooit eens wil doen :).

Wat is mijn goesting doen dan wel?

Ik wil bewegingsvrijheid, op alle vlakken, dan voel ik me gelukkig en rijk. En ik wil van betekenis zijn, of dingen doen die van betekenis zijn voor anderen. Ik wil een significante bijdrage aan het leven van mijn kinderen maar ook aan het leven van vele anderen. Dat is naast een ambitie ook vooral een wens. Ik wil niet alleen ruimte maar ook tijd om mij te bewegen. En dan bedoel ik fysieke ruimte zoals een groot huis waarin licht en lucht de hoofdrol spelen en ik me vrij kan bewegen, mentale ruimte om mijn ambitie te ontplooien, tijd om te sporten. Een job die mij de kans geeft om van betekenis te zijn en me bewegingsvrijheid geeft, dat is mijn goesting. En uiteraard de mogelijkheid om werk en leven op een prettige manier in elkaar te laten vloeien, als communicerende vaten.

Ik ben alvast helemaal klaar om het vat ‘werk’ stilaan goed te vullen zodat mijn leven terug in evenwicht geraakt. Want Nele zijn is pas echt leuk als de twee emmertjes water even hoog gevuld zijn :). Ja, die kinderliedjes sluipen toch stiekem in mijn hoofd tegenwoordig. Dát emmertje zit goed vol ;).

Zingende groet,

Nele

 

Advertenties