Het was heerlijk daarnet. Echt. Niet normaal en tegelijk gewoon zwemmen, maar dan wel in een bad van zalige plannen, wilde ideeën, degelijke dromen en vooral visie en missie en doelen waar ik me in kan vinden. Waar was ik dan? Daarover later meer.

Dag 40 Dagen Bloggen, ja, dat begint eigenlijk pas volgende week, maar bon, ik ben toch al gestart. Goed hé. Ja, want dat wachten en dan al zo allerlei onderwerpen plannen enzo. Dat is niet zo mijn manier. Ik wil gewoon schrijven en delen en misschien wel hier of daar een zaadje planten. Dat is ook gewoon hoe ik ben en wat ik doe. Gewoon. En wachten is volgens mijn 3-jarige dochter toch ‘echt héél saai’. Ik vind wachten nooit saai maar als ik vandaag al aan iets nieuws mag beginnen ga ik niet tot volgende week wachten.

Zo ga ik ook niet meer wachten om te ondernemen tot ik expert ben, of nog wat opleidingen heb gevolgd, of mijn klanten of opdrachten uit de lucht komen vallen. Nee, vanaf nu is ondernemen ONDERNEMEN. Niks passiefs daaraan. Gewoon doen. Zoals ik eigenlijk altijd al heb gedaan maar het niet doorhad. Ik begin gewoon ergens aan en doe voort tot ik alles heb geleerd wat er te leren valt of tot ik het beu ben. Wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt, laat ik daar maar eerlijk in zijn.

Wat was er nu zo heerlijk daarnet?

Ik was uitgenodigd door Lore Baeyens om deel te nemen aan de workshop/brainstorm rond een maak-leer-plek in Leuven. Ik kon daar werkelijk al mijn ideeën rond jongeren, ondernemerschap en spelen voor iedereen gewoon kwijt. En dat niet alleen maar er waren gewoon nog andere mensen die mijn ideeën deelden of toch stukken ervan of die iemand kenden die daar mee bezig was. Of gewoon pittige mensen waar vuur en goesting uit sprak.

Heerlijk.

Ik werd niet wild van enthousiasme. Er daalde een soort warme kalmte over mij en een magisch besef. ‘Er zijn nog mensen zoals ik die bruggen willen bouwen, die verschillende sectoren en organisaties en mensen samen willen brengen om samen te werken, van elkaar te leren,….’. Michael Jackson wist dat al ‘You are not alone’ (dat gaat misschien wel over iets anders maar de titel klopt). Ik sprak met Dirk, iemand die mij was opgevallen door zijn kritische en interessante opmerkingen en tussenkomsten en die bleek dan de artistiek directeur van fABULEUS te zijn. En dat brengt mij naadloos terug bij Michael Jackson want Dirk maakte de fantastische voorstelling ‘Neverland’ met de muziek van MJ. 🙂 Dirk linkte mij weer aan iemand anders (dit krijgt nog wel een staart) en zo gaat mijn bal aan het rollen.

Je voelt het al, er beweegt iets. Niet alleen in mij maar gelukkig bij vele Leuvenaars! Wat een ongelofelijke zaligheid om hier deel van te mogen uitmaken. Ik voel hier iets voor. Liefde, engagement, goesting,… Fantastisch om mensen te mogen ontmoeten uit uiteenlopende sectoren en disciplines en een samen een visie, missie en doelen te creëren. Ik wil hier verder deel van uitmaken. Ik wil deelgenoot zijn. Mijn kennis en ervaring delen maar evenzeer leren van anderen. Anderen laten leren van nog anderen. Jongeren laten kennismaken door te doen, te ontmoeten, drempels te verlagen, stappen te zetten, anderen stappen te laten durven zetten en jongeren een plek geven in de wereld, hen betrekken bij organisaties, ondernemers, bedrijven, kunstenaars.

Gewoon.

Omdat ik hiervoor gemaakt ben. Ik ben 35 (binnenkort 36) en klaar voor een nieuw hoofdstuk waarin ik mijn eigen ondernemerschap en ondernemingszin wil inzetten voor anderen. Ik wil dat spelen, vrijheid en experimenteren terug een vast onderdeel van het leven van elke mens. Dat wie wil het kind, de vrije ontdekker, terug kan vinden in zichzelf.

Gewone groet,

Nele

Bron afb.: dejongeontdekker.nl

 

Advertenties