Ik wil jullie iets vertellen. Eigenlijk twee dingen. Ik zal beginnen met hoe het begon. Er is iets in mij wakker geworden dat sinds de geboorte van mijn kinderen in slaap was gevallen. Mijn gedichten en poëtische teksten waren niet dood maar in een zeer lange winterslaap. Mijn eerste blog Popje Matuur ben ik zelf gaan herlezen en heeft me ruw wakkergeschud.

Ik ben Woordenaar.

Hoewel ik zelf geen echte poëzielezer ben, is het schrijven ervan wel iets wat me plezier geeft, me het gevoel geeft écht te leven. Leven tot in mijn kleine teen, tot in mijn haarwortels, tot in verloren gewaande hoeken. Schrijven doe ik altijd en overal, over mijn parcours, mijn experimenten, mijn angsten. Mijn gedichten gaan nog dieper, brengen me waar ik soms zelf niet durf te zijn.

Uit een talententest kwam het talent Woordkunstenaar naar boven en tijdens een coachingsgesprek met Silvia Derom werd dat bevestigd. Enkele weken later zat ik bij Annelies Smetryns van Fonkelveer voor een uitgebreide Kerntalentenanalyse. Ik was licht verbaasd en tegelijk superblij dat één van mijn sterke Kerntalenten ‘Show en Entertainment’ was. Ik nam er ook even het Vision Board bij dat ik vorige maand maakte en toen kon ik het voor mezelf toch gewoon niet meer ontkennen.

IK MOET DAT F*CKING PODIUM OP!

Lang heb ik me afgevraagd: Waarmee dan? Moet ik een Tedtalk doen? Waarover dan? Misschien moest ik improvisatietheater een kans geven? Dan moet ik eerst een gezelschap vinden en dan moet dat klikken en eigenlijk voel ik niet zoveel voor ‘theater’. Oh my! Ben ik gewoon moeilijk? Weet ik niet wat ik wil? Ik weet alleszins wat ik niet wil. Dat is altijd een goed begin.

Toen hoorde ik Saïd Boumazoughe op Radio 1 en hij blies me van mijn sokken, wist me ergens te raken waar ik stil van werd. Hij bracht tekst op een ritmische manier, een poëtische versie van het nieuws. Hij deed wat ik wou doen. Ik voelde dat. Het werd me duidelijk. Ik moest niet meer zoeken. Dit wil ik. Echt.

Mijn buik spant van angst maar mijn moed is groter dan mezelf en mijn hart draait overuren.

Wat ik jullie nog wil vertellen is het spannendste wat ik ooit heb gedaan. Denk ik.

Ik heb me ingeschreven voor de voorrondes van het BK Poetry Slam én ik ben geselecteerd! En nu komt het nog gekkere stuk. Ik ga een Pippi Langkousje doen want…ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Eigenlijk klopt dat niet helemaal. Ik heb het al 1000 keer gedaan, in mijn dromen, voor mijn spiegel, in mijn hoofd,… Nu ga ik dat echt doen!

 

‘Oh My F*cking Goodness, what am I doing’-groet,

Nele

Advertenties