Wat wilde ik dan nog leren? Heel veel maar First Things First. De rode draad waaruit alles voortvloeide kreeg vorm.

Ik heb mezelf de laatste maanden stevig in kaart gebracht. Ik ben in mijn uithoeken op zoek gegaan naar onbekende plekken en in mijn hoofd heb ik grote kuis gehouden. Mijn vondsten waren beperkt maar waardevol en de ideeën die ik overheb krijgen een plek in mijn Ideeënboom. Welke vondsten waren dat dan?

Samen met Annelies van Fonkelveer ontdekte ik mijn Kerntalenten en werd er ongelofelijk blij van! Weet je waarom? Omdat ze stiekem allerlei dromen blootlegden, dromen die onmogelijk leken of enkel interessant voor ernaast. Maar ik wil niet ernaast, ik wil erin. Ik wil een inclusief leven. Een leven waarin werken en leven bij elkaar horen, overlappende delen van mezelf zijn. Ik voelde mij echt gezien als Nele, niet gewoon als mens.

Silvia gooide mij in het Talentenbad van Luk Dewulf en gaf me inzicht in mijn lijst talenten. Ik wist nu wel dat ik een Vertrouweling, Groeimotor, Buikdenker, Rots, Sfeervoeler, Samenbrenger en Ontrafelaar was, en ook wel een Ideeënfontein, Nieuwfreak, Bewuste Beweger en Woordkunstenaar maar wat moest ik daar nu mee? Hoe vertaal ik mijn talenten naar voldoening gevende activiteiten?

Eén van de belangrijkste doelen van de Pop Up was om een rode draad te vinden doorheen al mijn talenten en in mijn professionele bezigheden. En niet zomaar een draad maar echt MIJN RODE DRAAD. Niet het vage ‘mensen helpen’ maar een stevige, pittige en levensechte rode draad om U tegen te zeggen. Voor minder ga ik niet. Maar wat is die F*CKING rode draad nu?

Spelenderwijs dromen en talenten ontrafelen. Mensen echt zien.

I SEE YOU
play ° discover ° see

ICU
intensive ° care ° united

‘I see you’, zijn de drie woorden die mij het afgelopen decenium het hardst hebben geraakt en nog steeds doen. Die woorden komen uit Avatar. Twee mensen die elkaar echt zien. Intens. Diep. Echt. Dat is het leven voor mij.

INTENS. DIEP. PITTIG. ECHT. ZACHT. MILD.

I see you. Horen wordt luisteren. Kijken wordt zien.

I see fears. Bang zijn is ok. Iedereen is bang. Bang om te kiezen, niet graag gezien te worden, uitgelachen te worden, te falen, succesvol te zijn, om door de mand te vallen, te oud of te jong te zijn, niet goed genoeg te zijn. Bang om niet gezien te worden.

I see dreams. Dromen die veilig opgeborgen zijn voor ‘ooit’, ‘als’,…nooit. Dromen die vertaalbaar zijn naar jouw realiteit. Dromen die haalbaar zijn als je goed kijkt. Dromen die komen als je durft. Dromen waar je niet in durft geloven.

I see talents. Dingen waar je energie van krijgt. Activiteiten waar je voldoening uithaalt. Daden waar je blij van wordt.

I see you smile wanneer je me vertelt dat je ergens blij van wordt maar soms ook bang bent. Wanneer je me vertelt dat je ergens energie van krijgt en toch niet goed waarom je daar van gaat stralen.

I see you. 

Dit wordt het. Mild en Pittig. Coaching. Workshops. Facilitaties. No more downgrading myself!

‘I see you, baby, shaking that ass!’ en dies meer want de fysieke mens heeft ook aandacht nodig!

Blije groet,

Nele

 

Bron afb.: Where the Magic Happens