Wat is dat hier allemaal!? Ik zal het maar toegeven. Ik ben al een hele tijd aan het uitstellen om jullie iets te vertellen. En niet alleen omdat ik bang ben om te falen, ik ben ook bang om succes te hebben. Ik ben bang om iets in beweging te zetten. Waar ben ik nu eigenlijk bang voor? Ja, ik heb nog niet écht stilgestaan bij wat me bang maakt.

Ha, en laat dat net iets zijn dat een klant me zei: ‘Je zorgt ervoor dat ik nadenk over dingen die ik liever vermijd’. Auch! Ik kan er wel mee lachen eigenlijk. Ik stap ook nog vaak dat straatje in. Ik heb wel een afspraak met mezelf. Dat ik dat niet meer te lang laat sudderen, al die ongezegde dingen.  Als ik anderen hun professionele website of Facebookpagina zie verschijnen vind ik dat bijna vanzelfsprekend omdat ik al heb kennisgemaakt met hun professionele aanpak.

Waarom maak ik er voor mezelf dan zo’n spel van? Weer moet ik lachen om mezelf. Ging ik niet lekker proberen en gewoon wel zien wat het geeft als ik mijn bedrijf de wereld in gooi? Nele Onderneemt gaat een stapje verder. Ik heb al een jaar een ondernemingsnummer maar ik hield het een beetje stil. Waarom eigenlijk? Ik kan niet stoppen met lachen als ik even uitzoom. Alles ligt klaar, al even. Wat houdt me tegen? Perfectionisme, faalangst,… What the F*ck! Trap ik zelf nog elke keer in de val van perfect willen zijn. En wat is dat dan? Mogelijk is mijn aanbod wel perfect voor iemand die ik nog niet ken.

Als ik er nu bij wijze van experiment vanuit ga dat er iemand op mij zit te wachten. [Auch, denk ik echt zo?! Natuurlijk zit er iemand om mij te wachten! Nele, f*ck it, woman, show yourself! ] Ik ben het mijn toekomstige klanten en zij die mij al kennen gewoon keihard verschuldigd om mezelf te laten zien.

Belpop 100 staat hier op en ‘Hard Times‘ van The Scabs passeerde. De woorden: ‘I gave you hard times, baby‘ kwamen binnen. Waarom maak ik het mezelf zo moeilijk en draai ik cirkels in mijn hoofd en dans ik met gedachten die mij niet helpen. Ik stel uit, ik leid mezelf af, ik ruim nog een beetje op,… Bon, dit is gewoon te belachelijk! 🙂

Ik ga het gewoon vertellen. Beeld je even in dat je je eerste date hebt, dat je de eerste keer zoent, dat je in een rollercoaster zit! Voel je dat de vlinders in je buik speed hebben genomen?! Zo voelt het nu voor mij! Mijn bedrijf heeft eindelijk een naam, want ja, Nele Onderneemt was mijn werktitel zolang de inhoud nog in opbouw was. Ik heb een heel jaar geploeterd, genoten, ontdekt en heel veel bijgeleerd, zowel over mezelf als over ondernemen. Wat me vooral heugt nu is dat ik een naam heb gevonden waar ik mezelf als multipotential  (aka Creatieve Generalist) en al mijn activiteiten in kan onderbrengen. Ik heb de keuze gemaakt niet te kiezen. Ik heb veel kaarten op tafel liggen en ik ga ermee spelen. Ik combineer en associeer. Ik speel en ik zie het geheel.

Mijn bedrijfsnaam staat voor zijn én doen. Voor humor én diepgang. Voor spel én plannen. Voor inzoomen én uitzoomen. Voor al mijn paradoxen. Voor de oneindige kriebel die ik voel. Voor de goesting om zaadjes te planten. Voor de aangeboren talent om een lifehacker te zijn. Voor de stroom van ideeën die nu een uitlaatklep heeft gevonden. Voor mijn brein dat graag beeldend en sprekend wordt uitgedaagd. Voor mijn grote liefde voor mensen en hun groei. Voor het prettig gevoel dat ik ervaar als ik iets doe tegen de stroom in.

 

met veel trots stel ik voor

DE PRETTIGE REBEL Coach
Talentenziener
Visueel Denker
Workshops
Experiment
Procesbegeleider
...


Dat voelde helemaal niet zo eng om dat hier op te schrijven :). We zullen afspreken dat ik wat minder bang ben en mezelf gewoon laat zien.

Durf jij jezelf écht laten zien?

Van mij krijg je de komende tijd alvast nog veel meer te zien! Hou deze blog in de gaten.

Spannende groet,

Nele