Mijn hoofd barst van de ideeën en ik deel ze graag met jullie. Haal hier gerust wat inspiratie. Ik schud mogelijk voor elk van deze ideeën een ondernemingsplan uit mijn mouw, of niet :). Koningin van MIJN wereld lijkt me de meest realistische job.

#1: Huiscoach

Opruimcoach, meer ruimte creëren door ruimtes anders in te richten, ont-spullen, ruimte inrichten naar behoeftes bewoners, vragen stellen, voorstellen doen, toetsen,…

OF

Mee zoeken naar woning om te kopen of te huren,  vragen stellen, makelaar uithoren,…

#2: Ruimte-analist

Ben ik nu aan het uittesten of dat iets voor mij is. Nee, ik weet dat dat iets voor mij is maar wil ik daar mijn brood mee gaan verdienen? Is dat echt boeiend en voldoening gevend? Kan ik daar anderen echt mee op weg helpen? Vragen genoeg, de antwoorden sijpelen stilletjesaan binnen door mijn concepttesting!

Vragen stellen, observeren, ruimtes opmeten en bestuderen qua licht, lucht, temperatuur, inrichting,…

#3: Knopen-doorhak-beslissing-nemen-shot-onder-uw-gat-maar-ook-gewoon-een-luisterend-oor coach

Ja, dat lijkt me nu eens echt de max! Ik mag luisteren en écht coachen, motiveren, stimuleren, het beste in iemand naar boven halen, laten zien dat iedereen talenten heeft en dat die niet altijd liggen op de platgetreden paden.

Ben jij zo iemand die zichzelf graag vanalles wijsmaakt, uitstelgedrag heeft, niet springt omdat het nog niet perfect genoeg is, al stopt voor het interessant wordt uit angst dat het moeilijk wordt, die denkt dat alles makkelijk moet zijn,…? Kom dan gerust langs voor een licht-confronterend gesprekje :). Liefdevol koester ik dan even jouw valkuilen om er dan met een iets grovere borstel komaf mee te maken. Kan je dat aan? Vind je dat eng? Hou je wel van een uitdaging? Join the squad! We are going to kick some ass!

#4: Spreker

Spreken op beurzen, conferenties, TEDx, … Nu nog goeie inhoud uitdenken en we zijn vertrokken hé! Niet? 🙂

#5: Tuinarchitect

Bij gebrek aan diploma toch maar niet. Pas op, ik ben niet overtuigd dat een diploma altijd noodzakelijk is maar alles over planten leren staat niet vooraan in mijn prioriteitenlijst. 🙂

#6: Vegan catering

Kan ik koken? Ja
Wil ik tegen de tijd koken? Al iets minder
Ken ik mijn doelpubliek? Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen van wel
Hou ik van uitdagingen? Jaaaaa
Hou ik van samenwerken? Ja en nee, met zus in de keuken werkt goed, met anderen iets minder

#7: Zangeres

Weet je, ik vind van mezelf dat ik helemaal niet kan zingen, of beter gezegd mijn eerste zangjuf (ik was 9 jaar) vond dat en ik denk dat sindsdien ook. Dat klopt dus niet helemaal. De geweldige Mik De Boes, koorleider van Orpheus, heeft geluisterd naar mijn zang (ik was 27 jaar) en gezegd dat het goed was. Ok, ik heb niet het talent van Alicia Keys maar ik kan dus toon houden en sinds ik mama ben, zing ik dagelijks en alsmaar voller uit de borst. 🙂

Na wat stemcoaching voel ik me sterker in mijn stem en in mijn lijf dus wie weet ooit. Dromen mag hé. 🙂

#8: Conflictbemiddeling

#9: Koningin van de wereld

#10: Fietstaxi

Dit komt helemaal voor elkaar. Ik zal er niets mee verdienen maar binnenkort rijd ik mijn kinderen met de Bullitt, cargobike (ja, noem een Bullitt geen bakfiets want dan voelt hij zich wat beledigd) , naar de crèche. Ik speel dus taxi. Ik verdien dan de prijs voor coolste mama want zo’n geel exemplaar heeft niemand. Of toch bijna niemand.

#11: Duurzame, lokale webshop

Ja, lokaal en webshop klinkt contradictorisch maar dat hoeft niet zo te zijn. Als ik bijvoorbeeld lekkere vegan food maak, dan kunnen alleen mensen uit Leuven dat bestellen. t’ Is maar een idee. Realisme is niet aan de orde, het spuien van alle gekheid des te meer!

#12: Iets met lekkere en vooral gezonde sapjes

Onze vakantie naar Slovenië was op culinair vlak ontzettend inspirerend! In het eerste restaurantje waar we iets gingen eten, stonden er niet alleen veel vegetarische én veganistische gerechten op het menu. Toen ik uit nieuwsgierigheid ‘a special lemonade’ bestelde kreeg ik tot mijn eigen verbazing een ‘Nicole’. Een ‘Hugo’ is prosecco met vlierbloesemsiroop en munt (of zoiets, correct me if I’m wrong). In Bar Stan in Leuven maakten ze daar een lekkere alcoholvrije versie van en noemden die ‘Nicole. Ik was meteen verkocht en bestelde de dag erna een hele liter daarvan, voor mij alleen.

Dat land serveert drankjes naar mijn goesting. Als je een ‘gewone’ limonade bestelt krijg je altijd water met vers geperst citroensap. Heerlijk fris én zonder suiker. Beetje zuur maar daar was ik zeer snel aan gewend. In de meeste eetgelegendheden kan je ook huisgemaakte ijsthees en verse sappen krijgen. Wauw! Daar kan ik ook wel iets mee.

Sinds de geboorte van mijn zoontje verdraag ik alcohol niet meer zo goed en is mijn speurtocht naar lekkere drankjes uitgebreid naar elke plek waar ik kom en elke gelegenheid die zich voordoet!

Aaaaaaaaah! Zalig!