Teveel om over te schrijven. Wat een luxeprobleem eigenlijk, hé! Ik zal beginnen bij wat er het eerst in mijn hoofd opspringt. Mijn groot studiedipje van vorige week, een groepspresentatie voor het vak Organisatiepsychologie over Diversiteit gevolgd door de woorden van de prof ‘Eén van de beste presentaties van de afgelopen acht jaar’. Dat kon absoluut tellen als een megaboost! Ik zie dat studeren al terug wat meer zitten. Het is best een opgave om mijn motivatie elke dag te vinden om mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie voort te zetten.

En het gaf me vooral ook een boost voor mezelf! Ik ben goed bezig en ik hou wel van wat waardering op tijd en stond. Ook mijn onderneming begint elke dag concreter te worden en dat maakt me rustig en tegelijk bruis ik van energie. Wie had ooit gedacht dat ik mijn tomeloze energie en dadendrang in goede banen ging kunnen leiden. Zij die mij al lang kennen, weten wellicht zeer goed waar ik het over heb :).

Op zoek naar de ‘job van mijn leven’ ga ik dus met mezelf de uitdaging aan om enkele jobs voor één dag te gaan uittesten. De Tuingenoten nemen mij alvast één dag mee op hun werkzaamheden! Job #1 uitproberen: CHECK! Nog 4 te gaan dus. Uiteraard gaat dit niet enkel over die specifieke job maar wel over alle vaardigheden en talenten die ik mogelijk in die job kwijt kan. Zo ga ik mijn onderneming alsmaar beter de ‘Nele’-vorm geven en dus zelf aan mijn droomjob(s) bouwen. Klinkt misschien een beetje utopisch en dat is het voor een stuk ook wel maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik een fantastische job kan maken in mijn eigen onderneming.

Daarover kan ik jullie trouwens ook weer een tipje van de sluier oplichten. Gisteren was ik in Flanders DC (Leuven) voor de workshop ‘Getting Things Done’ van Dirk Vercruysse. Hij is fan en gebruiker van de methode GTD (Getting Things Done van David Allen) en deelde zijn ervaringen heel eerlijk met ons. Het was geen zuivere goed-nieuws-show en het werd mij althans duidelijk dat je dit systeem vooral naar je hand moet zetten. De mededeling dat de implementatie van deze methode tot twee (!) jaar kan duren deed me even slikken. Toch geloof ik dat als je alles beter georganiseerd krijgt in je leven, je meer tijd overhoudt voor leuke dingen. Of ook niet want dit werkt wellicht niet voor iedereen.

Voor mijn onderneming (ruimte-mens-werk-thuis-kiezen-beslissen-tijd-‘korte metten’-…) ben ik op zoek naar methodes die mijn denkproces zo goed mogelijk weergeven. Een schema is toch makkelijker over te brengen en te volgen dan een uitleg van een uur. Vandaar mijn grote interesse in deze workshop. Plots zag ik mijzelf al rondlopen in een huis of een kantoor met de bewoner/baas en ons samen een weg banen door de ruimte die vol staat met zowel praktische als psychologische obstakels. Daar ga ik dan met veel liefde, plezier en aandacht mee aan de slag. Nu ga ik op zoek naar andere methodes en systemen zodat ik hieruit zelf mijn eigen ‘sublieme’ methode kan distilleren!

Wordt ‘definitely’ vervolgd!

Georganiseerde groet,

Nele

Advertenties