Wat een zalige dag vandaag! Vanmorgen mijn eerste sessie gehad bij Paul, de ervaren ex-ondernemer, die mij zal begeleiden in het Go4Business-traject van Unizo. Met een klein hartje mijn plan meegebracht om zwangerschapscoach te worden. Het was een ontzettend boeiende babbel en ik probeerde weer veel te omstandig uit te leggen wie ik was. Ik smeet dan ineens ook de term ‘creatieve generalist’ op tafel en hij zat daar te knikken en na het beluisteren van zijn ondernemersverhaal begreep ik dat hij er ook één is en me dus wel begrijpt!

Na een korte bespreking van coachingplan voelde ik het enthousiasme al wat minderen en was ik het volledig eens met veel van zijn opmerkingen. Heel stilletjes durfde ik dan toch zeggen dat ik eigenlijk nog een ander plan had, een ander idee waar ik met mijn hele lijf in wil springen. En daar kwam de adrenaline weer opzetten! Ik hoorde mijzelf plots vol enthousiasme, zelfzekerheid, kennis van zaken, ervaring en bakken goesting mijn idee uit de doeken doen en moest er zelf mee lachen. Ik moet gaan voor mijn eerste plan, mijn beste idee.

Ik ben ruimte-analist en ga dat nu ook voor bedrijven en particulieren doen. Hoe ik dat precies ga doen, horen jullie nog wel van mij. En zoals het Unizo betaamt laten ze er ook nu weer geen gras over groeien. Binnen twee weken gaan we al aan de slag met de uitwerking van ons ondernemingsplan. Ik kijk er nu al naar uit om alles tot in detail uit te werken, onderzoek te doen, jullie nog meer te kunnen vertellen.

Ik ben echt helemaal overtuigd nu. Ik geef toe. Ik was bang, bang om mijn echte, eerste, beste plan uit te voeren. Bang om niet goed genoeg te zijn. Bang om door de mand te vallen. Maar bang zijn mag zolang het me niet verlamt. Paul van Unizo (zo zal ik hem vanaf nu noemen) heeft me fantastisch geholpen door een spiegel te zijn, door zijn verschillende ondernemersverhalen te vertellen, door een beetje op mij te lijken. Ik was helemaal opgeladen na die eerste sessie en heb nu bakken goesting om verder te doen!

Spiegelende groet,

Nele

Advertenties