Ken je dat gevoel dat er precies iets staat te gebeuren en je weet niet wat? Wel, dat heb ik nu. Als ik veel aan het wroeten ben, komt er een moment dat ik de oplossing voel naderen. De verrassing is meestal groot en komt uit onverwachte hoek. Soms heb ik zelfs niet door dat het de oplossing is :).

Een klein beetje geduld hebben, heb ik geleerd van mijn partner, de koning van het geduld. En schrijven, schrijven, schrijven. Als ik praat, maak ik mezelf vanalles wijs, verkoop ik onzin die ik zelf geloof en zoek ik uitvluchten, drogredenen en ander leuks om vooral niet te DOEN. Dus schrijf ik. Hier en in mijn schriften. Ik heb een kast vol schriften, volle, halfvolle, lege, grote, kleine, met of zonder lijntjes, glanzende, gerecycleerde, van de Hema, van die hele dure, voor privé of professioneel gebruik, enzovoort. Ik ben dus een beetje verslaafd. Die schriften zijn mijn levensverhaal, hoe ik evolueer, hoe ik toch telkens dezelfde soort ideeën blijf hebben, hoe thema’s blijven terugkomen, hoe ik meer mezelf durf zijn en toch nog dezelfde angsten tegenkom.

Ik voel ook hoe ik de blaasjes die ik mezelf maak, alsmaar sneller weet te doorprikken. Hoe ik ook niet meer van mijn stuk word gebracht door ervaren ondernemers die menen de wijsheid in pacht te hebben en zeggen dat ik MOET kiezen. Nou, ik moet dus niet kiezen, ik mag kiezen en keuzes maken. Dan ben ik blij dat ik de Creatieve Generalisten heb ontdekt en dat ik Zekervanmijnzaak mag zijn, ook al is nog niet iedereen ervan overtuigd. Ik dus wel.

Wat me wakker houdt is het punt waarop ik er echt mee ga beginnen. Ik stel dat uit. Ik wacht op een beter moment. Ik ben bang. Om te slagen. Om te falen. Om door de mand te vallen. Om succesvol te zijn. Om geld te vragen voor mijn diensten. Om goed te zijn.

Ik ben goed in wat ik wil doen. Ik kan nog groeien maar ik beheers mijn vaardigheden, ik heb talenten, ik heb durf, ik doe het op mijn manier. Met vallen en opstaan dan maar. Ik zweep mezelf op. Ik heb cheerleaders in mijn hoofd! ‘Yes, you can!’

Geschreven groet,

Nele

Advertenties